DÜNYA

Almanya'dan açıklama geldi

Türkiye'nin 100 yıllık kaderini etkileyecek seçimlere artık 1 hafta kalmışken  Almanlardan çok dikkat çeken bir analiz geldi Almanlar Reis-İ Cumhur Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanacağını anladı ve saldırıya geçmeye başladı

Almanya'dan açıklama geldi

Alman medyasından çok dikkat çeken bir analiz geldi. Başkan Erdoğan'In dış politikasını mercek altına alan Alman gazete 'Erdoğan başarılı oluyor' yorumunda bulundu. Ankara'daki kritik zirve ise dünya basınında manşet oldu Alman basını Türkiye'nin dış politikasını mercek altına alan çarpıcı bir analiz yayınladı.

ALMAN GAZETEDEN ERDOĞAN ANALİZİ HER KONUDA BAŞARILI OLUYOR

Alman Welt gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politikasını mercek altına aldı Erdoğan NATO ve Moskova'yı nasıl birbirine düşürüyor?' başlıklı haberde şu ifadelere yer verildi NATO toplantısında Türkiye, batılı müttefikleriyle birliğini gösteriyor ve Finlandiya'nın NATO'ya girişini kabul ediyor. Ancak kısa bir süre sonra Pütin'in dışişleri bakanı Ankara'da kabul edildi.'

Bu adımları 'Moskova ile Batı arasında manevralar' şeklinde yorumlayan analizde 'ERDOĞAN, Moskova ile Batı arasında manevralar yapıyor ve bunda başarılı oluyor' denildi.

ANKARA'DAKİ ZİRVE DÜNYADA MANŞET OLDU

Ankara'daki kritik Türkiye - Rus zirvesi de dünya basınında geniş yer buldu.

France 24 Ankara'daki zirvedeki gelişmeleri anbean okurlarına aktardı. France 24 'Lavrov, Rusların ihracat engelleri devam ederse Ukrayna tahıl anlaşmasını iptal etmekle tehdit ediyor' dedi.

TÜRKİYE DIŞ SİYASETTE OLDUKÇA BAŞARILI 

Yunan Kathimerini 'Türkiye, Rusya'nın gübre ihracatı engellerini kaldırma talebini kabul etti' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Bir başka Yunan gazete Protho Thema ise 'Lavrov, Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede Moskova'nın Amerika Birleşik Devletleri hakimiyetinin olmadığı "yeni bir dünya düzeni" istediğini söyledi' dedi.

The Moscow Times haberinde 'Rus Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov Cuma günü Türkiye'ye yaptığı ziyarette Moskova'nın Ukrayna barış görüşmelerinin "yeni bir dünya düzeni" yaratmaya odaklanmasını istediğini söyledi' ifadesine yer verdi.

Lavrov'un tek kutuplu Dünya düzenini reddettiğini aktaran Al Jazeera haberinde Lavrov'un 'Herhangi bir müzakere Rusya'nın çıkarlarını dikkate almaya dayanmalı yeni dünya düzeninin dayanacağı ilkeler hakkında olmalı' sözlerine yer verdi.

Armenia News ise Lavrov'un Kafkasya ile ilgili açıklamalarını öne çıkardı. Haberde 'Rus bölge dışı aktörlerin Transkafkasya yerleşimine müdahale etmeyeceğini umuyor' denildi Almanlar Türkiye'nin dış politikadaki etkinliğini her fırsatta kıskanmaya devam ediyor 

YöneticiYönetici