GÜNCEL

Biden istedi

Türkiye 2023 yılı seçimlerini geride bıraktı halk istikrar dedi hizmet dedi ve Başkan Erdoğan'ı yeniden seçti Avrupa'lı ve Amerikalı liderler Başkan Erdoğan'ın zaferi için tebrik aramaları yapmaya başladı ancak Biden Erdoğan'ı arayıp tebrik ederken birde skandal bir istekte bulundu

Biden istedi

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanması sonrası kutlamalar hem yurt içinden hem de yurt dışında devam ediyor.

Bu kapsamda dünya liderleri tek tek arayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini iletiyor Bu isimlerden biri de ABD Başkanı Biden oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Joe Biden, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim başarısını kutlayarak, sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

İki lider, bölgesel ve küresel meydan okumalar karşısında Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da ehemmiyet taşıdığını belirterek, yeni dönemde iki ülke arasındaki tüm konularda işbirliğini ilerletme hususunda mutabık kaldı.

BİDEN'DEN SKANDAL İSTEK İSVEÇİN NATO ÜYELİĞİNİ ONAYLAYIN

Ayrıca Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine dair yaptığı açıklamasında, "Erdoğan ile görüştüm. Erdoğan'ı tebrik ettim” ifadelerini kullanarak, görüşmede Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satışının ve İsveç’in NATO üyeliğinin gündeme geldiğini söyledi.

Konuşmanın temelde tebrik araması olduğunu aktaran Biden, "Gelecek hafta bunun hakkında daha fazla konuşacağız" dedi.

YöneticiYönetici