GÜNCEL

Gurbetçi kız

Almanya her geçen gün Gurbetçiler için daha baskıcı daha yaşanılmaz bir hal almaya başladı Polis devleti olan Almanyanın baskıları göçmenlere her geçen gün artıyor

Gurbetçi kız

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde Polis Yüksek Okulu'nda "kültürlerarası yetkinlik" dersleri veren Bahar Aslan, medya hesabında bazı polislerin yabancılara karşı uyguladığı şiddeti dile getirince işten çıkarıldı. Aslan'ın "Almanya'da aşırı sağcı polislerin göçmenlere yönelik ırkçı motifli kontroller yapılıyor. Ben ve arkadaşlarım bir polis kontrolüne yakalandığımızda kalp çarpıntısı yaşıyoruz.

Çünkü güvenlik makamları içindeki tüm kahverengi pislikler bizi korkutuyor. Bu sadece benim değil, bu ülkedeki pek çok insanın gerçeği" ifadelerinin ardından görevden alındı.

'UYGUN BULUNMAMIŞTIR  DİYEREK İŞTEN ATTILAR

Aslan'ın söz konusu açıklamasının ardından Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamada Aslan'ın iş anlaşmasının uzatılmayacağını bildirilerek, "Öğretim görevlisinin mevcut açıklamaları nedeniyle hem müstakbel polis memurlarına hem de gelecekteki idari memurlara demokrasi, hoşgörü ve tarafsızlıkla ilgili önyargısız, sağlam temellere dayanan bir görüş aktarmak için uygun olmadığı" ifadelerine yer verildi.

Bahar Aslan'ın iş akdinin tek taraflı olarak fes edilmesi Almanya'da tartışmalara neden oldu. Almanya Türk Toplumu (TGD) Başkanı Gökay Sofuoğlu da Aslan'a destek vererek, "Bir öğretim görevlisini görevden alanlar Almanya'daki ırkçılık sorununun bir parçasıdır" diye konuştu Bahar Aslan Polis Yüksek Okulu'nda öğretmenlik yapıyordu.

YöneticiYönetici