GÜNCEL

Kalın'a yeni görev

Yıllardır önemli bir görev sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözcüsü ve danışmanlarından biri olan İbrahim kalına yeni bir görev verileceği konuşulmaya başlandı

Kalın'a yeni görev

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazanması halinde Fahrettin Koca'ya cumhurbaşkanı yardımcılığı, İbrahim Kalın'a da Dışişleri Bakanlığı koltuğunu vermeyi düşündüğünü iddia etti 14 Mayıs seçimleri sonrası siyaset kulisleri hareketlendi. Gözler 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna çevrildi.

Seçim çalışmaları kadar seçim sonrası hazırlıklar da hızlandı. Affını isteyerek aday olmayan Fahrettin Koca'nın seçim sonrası yeniden kabinede olacağı konuşuluyor.

Fahrettin Koca cumhurbaşkanı yardımcısı olacak iddiası

AK Parti kulislerinde konuşulanları Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında aktardı. Pehlivan, özetle şunları kaydetti:

“Ak parti cephesi seçimi kazanmaları durumunda kimlerin hangi göreve geleceği konuşulmaya başlanmış durumda. Örneğin, milletvekili olmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cumhurbaşkanı yardımcılığı koltuğuna oturması planlanıyor. 3 hafta önce gerçekleşen TEKNOFEST’te Koca ile Erdoğan arasındaki yakınlığın da bunun en büyük işareti olduğu AKP kulislerinde konuşuluyor. 
 

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da Dışişleri Bakanlığı koltuğu için hazırlıklar yaptığı öne sürülüyor. MHP’nin oylarını artırmasının, Süleyman Soylu’nun yeniden İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturma ihtimalini yükselttiği de iktidar kanadındaki söylentiler arasında.”

YöneticiYönetici