GÜNCEL

Mete bey açıkladı

Güvenlik Uzmanı Emekli Binbaşı Mete Yarar'dan çok önemli bir açıklama geldi Yıllardır Türkiye'de Milli İstihbarat teşkilatının başında olan Hakan Fidan'ın hangi göreve getirileceğinin bilgisini verdi

Mete bey açıkladı

Terör ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, yeni kabineye ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Yarar, Hakan Fidan'ın yeni görevini açıkladı. Seçimlerin geride kalmasıyla gözler yeni kabineye çevrilmişken CNN Türk'te canlı yayın konuğu olan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. CNN Türk canlı yayınına katılan Yarar, bakanlıklar için aldığı son kulis bilgilerini paylaştıTek tek hangi bakanlığa kimin gelebileceğini açıklayan Yarar, isim de verdi.

   

Yarar'ın açıklamaları şöyle...

"Cumhurbaşkanlığı sistemini geçildiğinden bu yana sayın Cumhurbaşkanımızın bir tavrı var. Devamlılık isteyen bazı bakanlıklarda ya alttan gelenleri ya da sistem içerisinde daha önce çalıştırdıklarıyla gidiyor. Yani sıfırdan almıyor. Mesela Savunma Bakanlığı. Mesela Murat Kurum... Sistemin içerisinden gelenlerden bir tanesi. Enerji Bakanı da içeriden bir kişiydi. Bazı bakanlıkları yine daha önceki tespitleriyle birlikte devam ettirecek.

   

Benim tahminim Enerji Bakanlığından içeriden birisini yukarı doğru çıkaracağını düşünüyorum Genel Kurmay Başkanı'nın Milli Savunma Bakanlığı koltuğuna getirilmesi seçeneklerden bir tanesi.

HAKAN FİDAN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLABİLİR DEDİ

Ben açıkçası MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da bir bakanlığa veya cumhurbaşkanı yardımcılığına getirileceğine düşünenlerdenim Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yine aşağıdan gelen ve bu işleri bilen birinden atama olacağını düşünüyorum.

Dışişleri Bakanlığı için isim vermeyeyim ama siz anlayın. Sürekli bu tarz toplantılara katılan, müzik yeteneği olan ve bağlama çalan bir isim Sağlık, Tarım, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sorun çözebilecek, dışarıdan kişilerin getirileceğini düşünüyorum.

Adalet Bakanlığı'na getirilecek kişinin parti içerisinden olacağını düşünüyorum. Başarılı bir vali, İçişleri Bakanlığı'na gelirse şaşırmam Sinan Oğan'ın önemli bir göreve getirileceğini tahmin ediyorum. Bu dönem MHP'ye yakın olan isimlerin de ben görevlendirileceğini düşünüyorum.Yarar'ın açıklamaları sırasında sunucu Hande Fırat'ın bakışları canlı yayına damgasını vurdu.

YöneticiYönetici