GÜNCEL

Türk ve azeriler

Türkiye elini taşın altına koymuş Azerbaycan'a çok büyük destekte bulunmuştu şimdi ise bunun meyvelerini toplama zamanı geldi

Türk ve azeriler

Türkiye'nin büyük gayreti ve yardımları sayesinde çok büyük gelişme kaydederek K'arabağ'ın %70 civarı toprağını geri alan dost ve Kardeş Ülke Azerbaycan Şimdide başka bir sorun ile yüzleşmeye başladı Azerbaycan o'rdusu adım adım zafere doğru ilerlerken, işgal altındaki topraklarda yasadışı olarak kazanç elde eden şirketler de ise büyük panik yaşanmaya başladı. Bu şirketlerin başında bölgedeki altınların yüzde 99'unu kontrol eden Rus GeoProMining Gold şirketi yer alıyor.

KARABAĞI SÖMÜRENLER PANİKLEDİ

E'rmenistan'ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ bölgesi çeşitli yer altı kaynakları ile altın ve bakır madenleri bakımından zengin bir bölge olarak biliniyor. Bölgede 150'den fazla ayrı altın, bakır, çinko, demir gibi kıymetli maden yatağı bulunduğu ve buraların yasadışı işletilerek çok sayıda ülkeye ürün ihraç edildiği biliniyor.

112 TONDAN FAZLA ALTIN VAR

Dağlık K'arabağ bölgesindeki altın rezervinin 112 tonun üzerinde olduğu ifade edilirken, altınların yüzde 99'unu ise Rus şirketler çıkarıp dünyaya pazarlıyor. Bu şirketlerden en büyüğü ise GeoProMining Gold. Şirket Azerbaycan E'rmenistan arasındaki çatışmaların şiddetlenmesinin ardından güvenlik endişelerinden kaynaklı madenlerdeki üretimlerini durdurarak çalışanlarını süresiz izne çıkarmıştı.

SİLAH VE PARALI ASKER YIĞIYOR

Ancak bölgeden gelen son bilgilere göre Rus şirketin maden yataklarıyla zengin olan bölgedeki milyarlarca dolarlık altından kolay kolay vazgeçmeyeceği öne sürülüyor İşgal altındaki Dağlık Karabağ'ın Kelbecer şehrindeki altın yataklarını uzun yıllardır s'ömüren şirketin büyük miktarda s'ilah ve paralı a'sker yığarak bölgenin tamamen özgürleştirilmesinin önüne geçilmesini sağlamaya çalıştığı iddia ediliyor

YöneticiYönetici