Tatil yapmak üzere gittiği eyalette konuşan Amerika Birleşik Devletler Başkanı joe Biden, seçim sonuçlarını değerlendirirken net sözler söylemekten kaçındı Türkiye'de 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleriyle ilgili sürecin takip edildiği ülkelerden biri de Amerika oldu Geçmişte muhalefete yaptığı destek açıklamasıyla bilinen ABD Başkanı Joe Biden, hafta sonunu Delaware eyaletinde geçirdi.
ABD BAŞKANININ GÖZÜ TÜRKİYEDE
Burada bisiklete binen Başkan Biden, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. O sorulardan biri, 14 Mayıs'la ilgiliydi Ortaya çıkan tablo hakkında ne düşündüğü sorulan Biden, bir muhabirin "Muhalefet partisi önde olduğunu öne sürüyor, devlet basını ise Erdoğan'ın önde olduğunu gösteriyor." şeklindeki sözleri üzerine kendi yorumunu yaptı.
"Umarım kim kazanırsa kazanır"
Net ifadeler kullanmaktan çekindiği görülen Biden, şöyle dedi Kulağa tanıdık geliyor, öyle değil mi? Hayır bakın, umarım kim kazanırsa kazanır. Dünyanın o kısmında bu olmasa bile yeterince sorun var zaten Washington yönetimi, seçimlerden önce, Erdoğan hükümetine karşı bir tavırları olmadığını öne sürerek "taraf tutmadıklarını" iddia etmişti.
Amerikadan peş peşe açıklamalar
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Demokrasi süreci özgür ve adil olmalı." ifadesini kullanmıştı Aynı yetkili, "Türk yetkililerin seçimi demokratik gelenekleri ve kanunları çerçevesinde ele alacaklarına güveniyoruz." demişti.