Abd'li isim uyardı

Türkiye'nin güneyinde olanlar tüm dünya'yı tedirgin etmeye devam ediyor kuzeyimizde Ruslar ve Ukrayna güneyimizde İsrail ve Hamass Türkiye'nin atacağı adımlar ABD'li isimleri korkutmaya başladı

DÜNYA

Abd'li isim uyardı

ABD'li askeri analist Douglas Macgregor, İsrail'in Gazze'ye olası kara harekâtının Endonezya'dan Fas'a bölge ülkelerinin İsrail'e karşı birleştireceğini söyleyerek, İsrail'in karşısındaki Türkiye tehdidine dikkat çekti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 23 gündür Gazze'ye saldırılarında şehit olanların sayısının 3 bin 195'i çocuk, 1863'ü kadın olmak üzere 7 bin 703'e çıktığını duyurdu. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'den kara harekatı açıklaması gelirken, Başbakan Netanyahu ise operasyonlarda ikinci aşamaya geçtiklerini duyurdu.

ABD Ordusu eski Pentagon danışmanı emekli albay ve askeri analist Douglas Macgregor ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İsrail'e kara harekatı uyarısı yaptı.

'KARA HAREKATI DÜZENLERSE ENDONEZYA'DAN  MALEZYA'DAN FAS'A HERKES İSRAİL'E KARŞI TEK YUMRUK OLACAK

Paylaşımında Türkiye'ye dikkat çeken Macgregor, "İsrail Savunma Kuvvetleri Gazze'ye büyük bir kara saldırısı düzenlerse Endonezya'dan Fas'a kadar herkes İsrail'e karşı askeri bir ittifak içinde birleşecek." dedi.

'EN BÜYÜK ENDİŞEM TÜRKİYE DE DAHİL OLACAK

Asıl endişesinin Türkiye olduğuna vurgu yapan Macgregor, "Bu ittifaka benim en büyük endişem olan Türkiye de dahil" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE SIK SIK UYARMIŞTI

Daha önceki açıklamasında da "Bir dünya savaşının eşiğindeyiz" diyerek, İsrail'in olası kara harekatında istenen başarının sağlanamayacağını kaydeden Macgregor, "Türkler bölgede en büyük hava ve askeri güce sahip ülkesi. Bir ay bile sürmez iki milyon askeri bölgeye yığabilirler. Ve Türkler çok acımasız savaşçılar.

'İSRAİL  DEVLETİ İÇİN KIYAMET OLUR UYARISI GELDİ

Bütün bu saydıklarım İsrail için kıyamet olur, eğer Gazze'ye girerlerse! Bu saydıklarım kazanılamaz bir savaşı anlatıyor." demişti Türkiye'nin yaptığı açıklamalar Askeri söylemler boş değildir İsrail dikkat etmelidir

 

DİĞER HABERLER
Neler değişecek

Neler değişecek

25-03-2024 - DÜNYA

Yasemin yakalandı

Yasemin yakalandı

21-03-2024 - DÜNYA