Almanlara cevap

Reisi Cumhur Recep Tayyip Erdoğan yakında Almanya'ya gidiyor gündemde birçok konu var Alman Başbakanı Olaf Scholz'a Erdoğan'ın sözleri sorulmuştu ve Alman Başbakanın verdiği cevaplara tokat gibi yanıt geldi

DÜNYA

Almanlara cevap

Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yaptığı İsrail savunmasına itiraz ederek, İsrail'in Gazze'de "savaş suçu" işlediğini belirtti.

Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yaptığı İsrail savunmasına itiraz ederek, İsrail'in Gazze'de "savaş suçu" işlediğini belirtti.

ALMANLAR RESMEN İSRAİL'İ KORUDU

Scholz, bir gazetecinin, Reisi Cumhur Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik eleştirilerine ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi:

İsrail bir demokrasidir. Bu da çok açık şekilde ortaya konulmalıdır ve bu konuda da hiçbir şüphe yoktur. Ayrıca her görüşmemizde ve her fırsatta bunun bizim görüşümüz olduğunu vurgulayacağız. Bu arada İsrail, insan haklarına ve uluslararası hukuka bağlı bir ülkedir ve eylemlerinde de buna göre hareket etmektedir. Bu nedenle İsrail'e yöneltilen suçlamalar saçmadır ve bu konuda hiçbir şüphe yoktur diyerek tam bir skandala imza atmıştı

İSRAİL TAM MANASI İLE SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

Bunun üzerine HRW, sosyal medya hesabından, Scholz'un bu sözlerini alıntılayarak, "Başbakan Scholz, İsrail hükümeti uluslararası hukuka uygun hareket etmiyor. Gazze'deki 2,2 milyon insanın elektrik ve suyunu kesmiş ve hastaneler de dahil olmak üzere uluslararası hukuku ihlal eden saldırılar gerçekleştirmiştir. Tüm bunlar savaş suçu niteliğindedir." paylaşımında bulundu

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANI  BAERBOCK FARKLI KONUŞTU

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail'e, Gazze'deki sivillerin korunması çağrısında bulundu. Baerbock, başkent Berlin'de, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile ortak basın toplantısı düzenledi. Baerbock, 'İsrail, Hamas'a karşı kendini savunurken Gazze'deki sivillerin korunmasına daha fazla özen göstermekle yükümlüdür.' dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI BAERBOCK SİVİLLERİN KORUNMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Baerbock, başkent Berlin'de, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, "İsrail, Hamas'a karşı kendini savunurken Gazze'deki sivillerin korunmasına daha fazla özen göstermekle yükümlüdür." dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde dün kabul edilen "Gazze Şeridi'nde çatışmalara acil ve uzatılmış ara verilmesini" içeren karara atıfta bulunan Baerbock, tüm tarafların bu kararı hızla uygulamak zorunda olduğunu ifade etti.

REHİNELER SERBEST BIRAKILSIN ÇAĞRISI

"Hamas artık aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu rehineleri serbest bırakmalı" diyen Baerbock, bunun "derhal ve ön şartsız" yapılması gerektiğini dile getirdi.

Baerbock, İsrail'in Gazze'deki durumu yürütme şeklinin, "İsraillilerin ve Filistinlilerin bir gün güven, barış ve özgürlük içinde, iki devlet halinde yaşayabilmeleri için bölgede kalıcı barış ihtimalini de belirleyeceğini" sözlerine ekledi.

 

 

DİĞER HABERLER
Neler değişecek

Neler değişecek

25-03-2024 - DÜNYA

Yasemin yakalandı

Yasemin yakalandı

21-03-2024 - DÜNYA