Başına geldi

Yaklaşık 45 gündür gece gündüz Gazzeyi Bombalayan İsrail amacına ulaşamadı Netenyahu'nun korktuğu başına geldi hesap vereceği gün yaklaşıyor

DÜNYA

Başına geldi

İsrail ordusu, karada Hamas'la girilen çatışmalarda alınan ağır darbeler sonucu ilerleme sağladığı Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile şehirdeki bazı kritik noktalardan çekildi.

İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürerken, karadan Gazze'ye giren İsrail ordusundan çarpıcı bir açıklama geldi.

İSRAİL, GAZZE'DEN GERİ ÇEKİLDİ

İsrail ordusu, Hamas'la girilen çatışmalarda ağır darbe alması nedeniyle daha önce karadan ilerleme sağladığı Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile şehirdeki bazı kritik bölgelerden geri çekildiğini açıkladı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri, Gazze şehrinin güneyindeki El-Hadra ve Ez-Zeytun mahallesinden 3 kilometre batıya yönünde konum değiştirdi.

İsrail güçleri ayrıca, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesindeki Ebu Şerh Kavşağından, Gazze şehrinin merkezindeki Es-Saraya ile El-Cela Caddesi'ndeki Dubayt kavşaklarından geri çekildi.

İsrail askeri araçları da Tel el-Heva Mahallesinden ayrılarak Gazze şehrinin batısındaki Er-Reşid Caddesi'nde konuşlandı. Saftavi, Ebu Şerh Kavşağı ve El-Kerame bölgeleri İsrail güçleri tarafından büyük oranda tahrip edildi.

Söz konusu geri çekilmeler, En-Nasr Mahallesi, Şifa Hastanesi çevresi, Es-Seraya bölgesi ile Gazze şehrinin güneyindeki Es-Sabra Mahallesi'nde Filistinli gruplarla yaşanan şiddetli çatışmaların ardından gerçekleşti.

H'AMAS, ÇOK SAYIDA İSRAİL ASKERİ ARACINI İMHA ETTİĞİNİ DUYURMUŞTU

Hamas'a bağlı Ebu Ubeyde liderliğindeki İzzedin El Kassam Tugayları, Gazze'de iki farklı noktada çok sayıda İsrail askeri aracı imha ettiğini duyurdu.

Kassam Tugayları, Gazze'nin Hacer El Dik ekseninde yer alan bir binada saklanan İsrail güçlerine yapılan operasyonda da çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğünü de açıkladı.

DİĞER HABERLER
Neler değişecek

Neler değişecek

25-03-2024 - DÜNYA

Yasemin yakalandı

Yasemin yakalandı

21-03-2024 - DÜNYA