Bir Ülke daha

Dünya'da israile olan öfke her geçen gün artıyor ve bir ülke daha İsraile doğrudan savaş açtığını ve Gazzeye olan saldırılar durmadığı sürece israili vuracağını açıkladı

DÜNYA

Bir Ülke daha

Siyonist İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlar sonrası bir ülkeden Gazze’ye önemli destek geldi. Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü yaptığı açıklamada tüm dünyaya İsrail’e savaş ilan ettiklerini açıkladı. Yemen ordusu, İsrail’e savaş açtığını tüm Dünya’ya duyurdu... Yemen Silahlı Kuvvetleri olarak ahlaki, insani ve dini sorumluluğumuz gereği ve Yemen halkının talebi ile; Gazzeli mazlumlara yardım elini uzatıyoruz.

Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü yaptığı açıklamada, “Yemen Silahlı Kuvvetleri olarak ahlaki, insani ve dini sorumluluğumuz gereği ve Yemen halkının talebi ile; Gazzeli mazlumlara yardım elini uzatıyoruz. İsrail’in azgınlığı durana kadar füze atışlarıyla Filistin direnişini desteklemeye devam edeceğiz.

SALDIRILAR DURANA KADAR İSRAİLİ BİZDE VURACAĞIZ

Filistin’i savunmak kutsal görevimiz ve her şeyi yapmaya hazırız. Bu kapsamda Allah’ın yardımıyla işgalci İsrail’in hedeflerine çok sayıda balistik füze fırlattık. Filistin’in yanında olsaydık yüz binlerce Yemenliyle birlikte Filistin halkının yanında savaşmaya giderdik ancak oraya ulaşmanın bir yoluna ihtiyacımız var. İsrail’in saldırganlığı durana kadar füze atışlarıyla Filistin direniş güçlerini desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

Yemen’deki Husi milislerinin askeri sözcüsü, İsrail’e çok sayıda füze ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) fırlattıklarını bildirdi.

Husilerin sözcüsü yaptığı açıklamada, “İsrail’in saldırıları durana kadar füzeler ve SİHA’larla daha nitelikli saldırılar gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi Sözcü ayrıca, “Bu operasyonun, Filistin’deki kardeşlerimize destek amaçlı üçüncü operasyon olduğunu teyit ediyoruz” diye ekledi Öte yandan, İsrail ordusu bugün Kızıldeniz bölgesinden Eilat şehrine fırlatılan bir füzenin imha edildiğini duyurdu.

İSRAİL BİZDEN KORKSUN

Ordunun açıklamasında, “Kızıldeniz bölgesinden İsrail topraklarına karadan karaya bir füze fırlatıldı ve Arrow füzesavar hava savunma sistemi tarafından başarıyla durduruldu” denildi.

Ordu, bugün erken saatlerde yaptığı bir diğer açıklamasında, Eilat’ta bugün sirenler çaldığını ve yaklaşan bir ‘hava hedefinin’ vurulduğunu bildirdi Şehirde, ‘düşman uçaklarının sızma’ ihtimaline dair ilk uyarının ardından bölge sakinleri sığınaklara gitti.

Daha sonra İsrail ordusu tarafından yapılan bir başka açıklamada saldırının önlendiği bildirilerek, “Sivillere yönelik herhangi bir tehdit veya tehlike söz konusu değil” ifadeleri kullanıldı.

İran tarafından silahlandırılan Husiler 2014 Eylülü’nde Yemen’de askeri darbe gerçekleştirmiş ve ülkenin kuzeyini ele geçirmişti. Darbe ve işgalden vazgeçmemesi üzerine ülkedeki siyasi kriz 2015 Martında iç savaşa dönüşmüştü. Husiler halen Yemen’de İran’ın vekalet savaşını yürütüyor.

DİĞER HABERLER
Neler değişecek

Neler değişecek

25-03-2024 - DÜNYA

Yasemin yakalandı

Yasemin yakalandı

21-03-2024 - DÜNYA