Dün gece olanlar

Dünya dün gece Gazze'de olup bitenleri izledi Türkiye'de bir çok kentte insanlar sokağa dökülerek protestolar düzenledi İsrail resmen katliam yapmaya devam etti ne Avrupa Birliği ne Birleşmiş Milletler ne Ruslar nede Çinliler İsraili durduramadı fakat gazzeyi savunanlar İsraile unutamayacakları bir ders verdi

DÜNYA

Dün gece olanlar

İsrail ordusu, Gazze'ye şimdiye kadarki en ağır bombardımanını düzenledi. Karadan girmeye çalışan İsrail askerleri ise büyük bir hüsran yaşadı. İlk itiraf İsrail kanalından geldi İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yanaki en şiddetli hava saldırılarını düzenledi.

İsrail ordusu, 21 gündür yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni gece gündüz bombalıyor. Kassam Tugayları Gazze'ye karadan girmeye çalışan İsrail ordusuna karşılık verdi.

'İLK KARA OPERASYONU TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI OLDU'

İsrail'de yayın yapan Kanal 14'ün askeri analisti, ''İlk kara operasyonu tam bir hayal kırıklığı. Hükümet askerlerin canıyla kumar oynuyor.'' diyerek başarısızlığı itiraf etti Çok sayıda İsrail askerinin öldüğü ve yaralandığı iddia ediliyor.

H'AMASTAN BÜYÜK GÖZDAĞI: DÜNYA DESTANIN ETKİLERİNİ YAKINDA GÖRECEK

İsrail'in saldırıları sürerken Hamas'tan dikkat çeken bir açıklama geldi Yapılan açıklamada ''Şafak saatleriyle birlikte dünya, direniş savaşçılarının Gazze'de savaştığı kahramanlık destanın etkilerini görecek.'' denildi

HAMAS, İSRAİL'İN KARA SALDIRISINA KORNET FÜZELERİYLE KARŞI KOYDU

Filistin medyasında yer alan haberlere göre, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nin karşılaştığı "en ağır" hava bombardımanının eşlik ettiği İsrail'in kara saldırısına Kornet füzeleri ile karşı koyduğu bildirildi.

Gazze'den yayın yapan El-Aksa televizyonunun haberinde, Gazze Şeridi sınırlarında Kassam Tugayları üyeleri ile İsrail ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı, bu çatışmalar sırasında İsrail tanklarına ve zırhlı araçlara 4 Kornet füzesinin fırlatıldığı belirtildi.

GÜN İÇİNDE DE İSRAİL ASKERLERİ PÜSKÜRTÜLMÜŞTÜ



Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde İsrail güçlerinin denizden düzenlediği operasyon girişimini püskürttüklerini duyurmuştu Kassam Tugayları, "Cuma sabahı düşman (İsrail) Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti sahiline çıkarma operasyonu girişiminde bulundu." ifadeleri kullanıldı.

Kassam Tugaylarının İsrail güçlerini fark etmesinin ardından çatışma çıktığı kaydedilen açıklamada, İsrail'in birliğini kurtarmak için havadan müdahalede bulunduğu, birliğin ise arkasında bir miktar mühimmat bırakarak kaçtığı belirtilmiş.

DİĞER HABERLER
Neler değişecek

Neler değişecek

25-03-2024 - DÜNYA

Yasemin yakalandı

Yasemin yakalandı

21-03-2024 - DÜNYA