Elon Musk'tan karar

Amerikan Teknoloji devi Tesla, Space X Starlink uyduları ve Twitterin sahibi olan Elon Musk'tan beklenmedik bir hamle geldi bu hamlesi İsraili resmen küplere bindirdi

DÜNYA

Elon Musk'tan karar

Elon Musk, Starlink'in Gazze'deki uluslararası tanınmış yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını açıkladı. Musk'ın Gazze hamlesi İsrail'i kızdırdı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerini tamamen kesmesinin ardından X sosyal medya platformundaki çok sayıda kullanıcı insani yardım koordinasyonu için Starlink uydu sisteminin hizmete sunulmasını talep etmişti.

Elon Musk, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, sahibi olduğu Starlink uydu internet sistemi firmasının Gazze Şeridi'ndeki tanınmış uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını bildirdi.

İSRAİL'DEN ELON MUSK'A TEPKİ GELDİ

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Musk'ın Gazze ile ilgili kararına tepki gösterdi Karhi, Elon Musk'ın Gazze'ye yönelik Starlink hizmeti verme kararı nedeniyle Space X ile tüm ilişkilerini kestiklerini açıkladı İletişim Bakanı Karhi, X sosyal medya platformu hesabından Elon Musk'ın uluslararası yardım kuruluşlarına Gazze'de internet sağlama mesajını alıntılayarak, şu mesajı paylaştı:

ELON MUSKU RESMEN TEHDİT ETTİLER BUNUNLA MÜCADELE EDECEĞİZ

"İsrail her yolu kullanarak bununla mücadele edecektir. Hamas bunu terörist faaliyetleri için kullanacak. Bunda şüphe yok, biz bunu biliyoruz, Musk bunu biliyor."

Musk'ın İsrailli "kaçırılan bebekler, çocuklar ve yaşlıların salıverilmesi karşılığında" internet sağlama girişimini yapmış olabileceğini belirten Karhi, "Öyleyse, ofisim (uydu internet sistemi) Starlink ile tüm bağlantıları kesecek." ifadelerini kullandı

DİĞER HABERLER
Neler değişecek

Neler değişecek

25-03-2024 - DÜNYA

Yasemin yakalandı

Yasemin yakalandı

21-03-2024 - DÜNYA