Gurbetçi için başlatıldı

Avrupa Ülkesi Belçika'da yaşayan Gurbetçi Türk için çok önemli bir kampanya başlatıldı Avrupa'da yaşayan milyonlarca gurbetçiyi bu kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz

DÜNYA

Gurbetçi için başlatıldı

Belçika’da kemik iliği yetmezliğinden dolayı Temmuz ayından beri hastanede yatan Türk genci Yasin Kapaklıkaya (17) için “Umut Kampanyası” başlatıldı.

Aslen Eskişehir’e bağlı Sivrihisar ilçesinden olup Belçika’nın Gent şehrinde ikamet eden Salih Kapaklılaya’nın oğlu Yasin için Almanya’da başlatılan kampanya ile hayata tutunması hedefleniyor.

500 kişi DNA örneği verdi

Almanya’nın Garbsen kentinde, Belçika’da yaşayan kan kanseri Yasin Kapaklıkaya (17) için kök hücre bağışı kampanyası yapıldı.

DİTİB Kocatepe Camisi ile Alman Kemik İliği Bilgi Bağış Bankası (DKMS) tarafından gerçekleştirilen kampanyada 500 kişi DNA örneği verdi. Cami derneği başkanı Zafer Yıldız, başka şehirlerde de kampanya yapılacağını açıkladı.

Tam 4 aydır arıyoruz”

Baba Salih Kapaklıkaya, 4 aydır donör aradıklarını ancak uygun donörü bulamadıklarını söyledi. Kapaklıkaya “Yasin’in kaldığı hastane dünyanın her yerinden araştırıyor ama şuana kadar sonuç alamadılar. Özellikle kendi milletimizi gezmemizi söylüyorlar o yüzden sizlerden ricam donör olmak isteyen olursa KAN BAĞIŞ MERKEZİNE gidip donör olursa sevinirim” açıklamasını yaptı.

“Kan grubunun bir önemi yok”

Nasıl donör olunacağını da anlatan Kapaklıkaya,” Donör olmak isteyenler Belçika için 18-40 yaş arası Türkiye için 18- 50 yaş arası Olan herkes donör olabilir. Kan grubunun bir önemi yok bütün kan grupları donör olmak için uygundur. Donör olmak için oturduğunuz yere en yakın kan bağış merkezine başvurmanız yeterli olacaktır” dedi Avrupa'da yaşayan Milyonlarca gurbetçi türk var umarım Belçika'ya yakın yerlerde yaşayan gurbetçiler bu el birliği ile bu gencimiz için uygun iliği bulurlar elimden bişey gelmez demeyin hiç olmasa bu haberi herkese ulaştıralım

DİĞER HABERLER
Neler değişecek

Neler değişecek

25-03-2024 - DÜNYA

Yasemin yakalandı

Yasemin yakalandı

21-03-2024 - DÜNYA