İngilizler haddi aştı

İngilizlerden skandal bir hamle geldi Gazzeye destek için birçok protestonun yapıldığı İngiltere İsraile açıktan destek veriyordu bu desteğini daha da ileri götürdüler

DÜNYA

İngilizler haddi aştı

Dünya Gazze'de olanlara seyirci kalırken İngilizlerden skandal bir hamle geldi İsraile desteğini ilk günden bu yana gösteren ingilizler Amerikanın bile yapmaktan çekindiğini yaptı İngiltere Savunma Bakanlığı, İngiliz uçaklarının İsrail'e istihbarat sağlamak için Gazze hava sahasında uçuş yapacağını açıkladı İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'e başlattığı katliam saldırıları şiddetlenerek devam ederken İngiltere'den Gazze ile ilgili flaş bir açıklama geldi.

İNGİLİZ UÇAKLARI GAZZE HAVA SAHASINDA

İngiltere Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hükümetin 7 Ekim'den bu yana, aralarında İngiliz vatandaşlarının da bulunduğu esirlerin serbest bırakılmasını sağlamak üzere bölgedeki ortaklarıyla birlikte çalıştığı belirtildi.

Vatandaşlarının güvenliğinin "İngiltere'nin en büyük önceliği" olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İngiltere Savunma Bakanlığı, devam eden rehine kurtarma faaliyetlerini desteklemek üzere İsrail ve Gazze üzerindeki hava sahasında faaliyet göstermek dahil Doğu Akdeniz üzerinde gözetleme uçuşları gerçekleştirecek. Gözetleme uçakları silahsız olacak, muharip role sahip olmayacak ve yalnızca rehinelerin yerini tespit etmekle görevlendirilecek. Sadece rehinelerin kurtarılmasıyla ilgili bilgiler, rehinelerin kurtarılmasından sorumlu ilgili makamlara iletilecek."

DİĞER HABERLER
Neler değişecek

Neler değişecek

25-03-2024 - DÜNYA

Yasemin yakalandı

Yasemin yakalandı

21-03-2024 - DÜNYA