Liderleri uyardı

İsrail yaptığı zulümlere devam ediyor uluslar arası baskılara rağmen binlerce sivil ve asker vatandaşı hayatını kaybetmesine rağmen 100 e yakın tankını kaybetmesine rağmen devam ediyor

DÜNYA

Liderleri uyardı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, 37. gününde şiddetlenerek sürerken, Arap ülkelerinin liderlerini açık açık tehdit eden İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'ye de üstü kapalı mesaj verdi Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. Hedef gözetmeyen İşgalci İsrail, binlerce kadın ve çocuğu katletti.

NETENYAHU ARAP LİDERLERİ TEHTİT ETTİ

Gazze'de katliama imza atan İsrail'e dünyanın dört bir yanından tepkiler çığ gibi büyüyor. Gazze'de savaş suçu işleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, soykırıma varan katliamların ardından işgalci İsrail'e tepki gösteren ve yaptırıma hazırlanan Arap ülkelerinin liderlerini açık açık tehdit etti.

BENJAMİN NETANYAHU: SESİNİZİ KESİN

Netanyahu açıklamasında, ''Arap liderlerine söylüyorum. Eğer iktidarınızı ve çıkarınızı korumak istiyorsanız, yapabileceğiniz tek şey var. O da sesinizi kesmek.'' ifadelerini kullandı.

NETANYAHU'DAN ABD'YE ŞANTAJ

CNN canlı yayınında soruları cevaplandıran İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, üstü kapalı ABD'yi de suçlara ortaklıkla itham etti.

CNN muhabirinin, "Neden 7 Ekim için sorumluluğu şimdi üstlenmiyorsunuz?" sorusuna Netanyahu, "Bu soru Pearl Harbor’dan sonra Franklin Roosevelt’e soruldu mu? 11 Eylül’den sonra Bush’a soruldu mu?” diyerek yanıt verdi.

DİĞER HABERLER
Neler değişecek

Neler değişecek

25-03-2024 - DÜNYA

Yasemin yakalandı

Yasemin yakalandı

21-03-2024 - DÜNYA