Ruslar sınırda

Ruslar'dan beklenmedik bir hamle geldi İsrailin amacı Gazze'den sonra önce Lübnan'a girmek daha sonrada Suriye'ye girmek bunu çok iyi bilen Ruslar'dan israili şok eden bir hamle geldi

DÜNYA

Ruslar sınırda

Rus askerlerinin İsrail sınırında olduklarını bildiren video görüntüleri Rus RT televizyonunda yayınlandı. Görüntülerde Rus askerlerinin cephede hazır oldukları görülüyor.

İşgalci İsrail’in Gazze’deki soykırımı durdurmasını isteyen ülkelerin başında gelen Rusya’nın askerleri Golan Tepeleri yakınlarında çekilmiş video yayınladılar. Rusya’nın medya kuruluşlarından Russian Today’in (RT) yayınladığı videoda Rus askerlerinin Golan Tepeleri’nin yakınlarında olduğu görülüyor.

İSRAİL'E ÇOK NET BİR  MESAJ VERDİLER

Rus askerleri tarafından çekildiği anlaşılan videonun İsrail’e bir mesaj verdiği anlaşılıyor. Söz konusu videoda Golan Tepeleri, Rus bayrağı, Rus askerleri ve askeri cephe görülüyor. Bu arada videonun Rusya’nın oyuna her an girebileceğini de akıllara getirdi.

Bu arada, Suriye'de Rusya'nın askeri varlığı halen devam ediyor ve İsrail sınırına rahatlıkla ulaşabilir durumda. Son olarak İsrail, Suriye'nin Şam Havaalanı'nı bombalamış, Rusya da bunu sert dille kınamıştı.

ÇİNLİLERDEN DE İSRAİL AÇIKLAMASI GELDİ

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Gazze'de ateşkes için zaman sınırlaması olmaması gerektiğini söyledi.

Vang, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) düzenlenen üst düzey İsrail-Filistin oturumunun ardından basın toplantısı düzenledi.

Gazze'de ateşkes için zaman sınırlaması olmaması gerektiğini vurgulayan Vang, tüm esirlerin bırakılması ve Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması çağrısında bulundu.

Vang, gönderdikleri insani yardımın Mısır'daki Refah Sınır Kapısı'nda beklediğini, en kısa sürede Gazze için yeni bir yardım daha göndereceklerini de aktardı.

Uluslararası toplumun BM Genel Kurulu ve BMGK'nin kararlarını tam olarak uygulaması ve mümkün olan en kısa sürede bağımsız Filistin devletinin kurulmasını sağlaması gerektiğine dikkati çeken Vang, "Filistin ve İsrail'in barış içinde bir arada yaşamasının tek yolu budur." şeklinde konuştu.

 

DİĞER HABERLER
Neler değişecek

Neler değişecek

25-03-2024 - DÜNYA

Yasemin yakalandı

Yasemin yakalandı

21-03-2024 - DÜNYA