Sileceğiz çıkışı geldi

Dünya diken üstünde her an ortadoğuda patlak verebilecek büyük bir savaşı bekliyor bir yandan Mısır Gazze sınırına yakın yere asker ve tank yığarken Amerika ve İsrail ise İran'ı vurmakla tehtit ediyor

DÜNYA

Sileceğiz çıkışı geldi

İran Devrim Muhafızları komutanı olan Tümgeneral hüseyin Selami “Siyonist rejimin suçları kırmızı çizgileri aştı ve bu durum herkesi harekete geçmeye zorlayabilir İsraile karşı müslüman ülkeler cehpe açabilir İsraili haritadan İran önceliğinde silebilir dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ederken, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi,  ve devrim muhafızları komutanı Tümgeneral Selami İsrail’e ve ABD’ye yönelik tehdit gibi açıklamalarda bulundu.

'HERKESİ HAREKETE GEÇMEYE ZORLAYABİLİR'

Reisi, “Siyonist rejimin suçları kırmızı çizgileri aştı ve bu durum herkesi harekete geçmeye zorlayabilir” dedi ABD’nin İran’dan İsrail-Filistin çatışmaları konusunda hiçbir şey yapmamasını istediğini fakat ABD’nin İsrail'e destek vermeye devam ettiğini ifade eden Reisi, “ABD, Direniş Ekseni'ne mesajlar gönderdi ancak savaş alanında net bir yanıt aldı” dedi.

İSRAİL RESMEN KÖŞEYE SIKIŞTI BATAKLIĞA SÜRÜKLENDİ

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas'ın elindeki esir sayısının 239'a yükseldiğini ve kara harekatını tedrici olarak genişletildiğini duyurdu İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Filistin'deki katliam saldırıları devam ederken, İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas'ın elindeki esir sayısının 239'a yükseldiğini duyurdu.

Hagari, Gazze'de "alıkonulan" 239 kişinin bulunduğunu ve ailelerine bilgi verdiklerini kaydeden Hagari, bunlar arasında yabancı işçilerin de olduğunu belirtti.

KARA HAREKATI AÇIKLAMASI

Gazze'ye yönelik kara harekatına da değinen Hagari, "Kara operasyonunu tedrici olarak genişletiyoruz. Askerlerimizin hayatını garanti altını almak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Hagari, İsrail ordusunun, dün Gazze'nin kuzeyindeki operasyonlarda Hamas'ın taktik düzeyindeki komutanları da dahil olmak üzere onlarca silahlı unsurunun öldürüldüğünü ifade etti İsrail daha önce, Gazze Şeridi yakınlarında aralarında asker ve polisin de olduğu 230'dan fazla kişinin Hamas'ın elinde olduğunu belirtmişti.

DİĞER HABERLER
Neler değişecek

Neler değişecek

25-03-2024 - DÜNYA

Yasemin yakalandı

Yasemin yakalandı

21-03-2024 - DÜNYA