Türkiye hamle yaptı

Türkiye sabrının sonuna geldi Yüzbinlerce Filistinliyi Gazze'de açlıktan öldürmek için elinden gelen herşeyi yapan İsraile gereken yaptırımlar gelmeye başladı

DÜNYA

Türkiye hamle yaptı

Türkiye, İsrail ile devam eden sondaj ve doğal gaz boru hattı çalışmalarını askıya aldı Filistin'e ölüm yağdıran İsraile Türkiye'den hiç beklemedikleri yerden çok ağır bir darbe geldi Türkiye, İsrail ile devam eden sondaj ve doğal gaz boru hattı çalışmalarını süresiz şekilde askıya aldı Ayrıca Reisi Cumhur Recep Tayyip Erdoğan İsraile yapacağı ziyaretide iptal etme kararı aldı

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI İSRAİLİN ZORUNA GİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas ifadelerinden rahatsız olan katil İsrail'den açıklama geldi. İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan terörü destekliyor, nokta. Artık Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden hesaplamanın zamanı geldi'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin bugünkü grup toplantısında Gazze'ye günlerdir bomba yağdıran ve binlerce Filistinliyi katleden İsrail'e sert tepki gösterdi.

Batı'nın 'terör örgütü' ilan ettiği Hamas'a ilişkin de açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan dünyaya sesleniyorum; son yaptıkları toplantıda yine bir araya geldiler, tüm Batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin. Bu Batı'nın sana borcu çok. Ama Türkiye'nin sana borcu yok. Ve Hamas terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur" ifadelerini kullandı.

İsrail Erdoğan'ın Hamas sözlerinden rahatsız oldu

Erdoğan'ın Hamas yorumu kana doymayan İsrail'i ise beklenildiği üzere bir hayli rahatsız etti İsrail adına ilk açıklamayı yapan Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan terörü destekliyor, nokta. Artık Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden hesaplamanın zamanı geldi" dedi.

DİĞER HABERLER
Neler değişecek

Neler değişecek

25-03-2024 - DÜNYA

Yasemin yakalandı

Yasemin yakalandı

21-03-2024 - DÜNYA