Vadedilmiş açıklaması

Gazze'yi 1 aydır gece gündüz demeden vuran 10 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep olan İsrail durmuyor Türkiye hakkında skandal açıklamalarına Reisi Cumhur Recep Tayyip Erdoğan'dan cevap geldi

DÜNYA

Vadedilmiş açıklaması

Reisi Cumhur Recep Tayyip Erdoğan Yahudilerin son zamanlarda sıkça dile getirdiği ve Türkiye'ye aba altından sopa gösteren açıklamalarına tepki gösterdi Erdoğan yaptığı açıklama da İsrail, ülkemiz topraklarını da içeren vaat edilmiş topraklar hezeyanıyla, nükleer silah kullanma tehditleriyle sabrımızı zorluyor" açıklamasında bulundu.

FİLİSTİN HALKINA SONUNA KADAR DESTEK VERECEĞİZ"

Güney Asya'da deprem felaketi yaşayan Afganistanlı kardeşlerimize yardım treni, Gazzeli kardeşlerimize Mısır üzerinden yardım gönderme anlayışımız da aynıdır. Sınır ötesindeki varlıklarımız bu kutlu vizyonun farklı varlıklarıdır.

BÜTÜN DÜNYA GAZZE'DE 3 MAYMUNU OYNUYOR

Gazze'de Bütün dünyanın gözü önünde bir felaket, bir facia, bir insanlık suçu yaşanıyor. Henüz doğmamış bebeklerden masum çocuklara, mazlum kadınlara kadar on binlerce insanın yitip giden canlarının hesabı elbette sorulacak. Maşeri vicdanın sesinden de aldığımız güçle, Gazze halkının evlerini ve topraklarını terk etmeme iradesine sonuna kadar destek vereceğiz. Vatanlarını, canlarını koruma mücadelesi veren Gazzeliler başta, tüm Filistin halkının can, mal güvenliği sağlanana kadar hakkı söylemekten vazgeçmeyeceğiz.

"İSRAİL SABRIMIZI ZORLUYOR"

İsrail, ülkemiz topraklarını da içeren vaat edilmiş topraklar hezeyanıyla, nükleer silah kullanma tehditleriyle sabrımızı zorluyor. Gazze katliamı ile meşruiyetleri tartışmalı hale getirdi

ABD'Lİ İSİMDE İSRAİLE SERT ÇIKTI

"Gazze'ye 20 binden fazla bomba atıldı, sadece 5 rehine kurtarıldı Castro, oturumda ifade veren Savunma Bakanlığı Orta Doğu Politikasından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Dana Stroul'a, "Gazze'ye bugüne kadar ne kadar bomba atıldığını biliyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

Stroul'un "hayır" yanıtını vermesi üzerine, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında 20 binden fazla bomba attığını belirten Castro, öte yandan bugüne kadar sadece 5 rehinenin serbest bırakıldığına dikkati çekti.

"Netanyahu, rehineleri önemsemiyor"

Castro, "Bana öyle geliyor ki (İsrail) Başbakan (Binyamin) Netanyahu, rehinelerin serbest bırakılması yerine toplu cezalandırmaya öncelik veriyor." ifadesini kullandı.

DİĞER HABERLER
Neler değişecek

Neler değişecek

25-03-2024 - DÜNYA

Yasemin yakalandı

Yasemin yakalandı

21-03-2024 - DÜNYA