EĞİTİM

251 Şehit, 251 Fidan Dikildi..

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksekokulu kampüs alanında 251 zeytin fidanı, 251 şehit adına toprakla buluşturuldu. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “15 Temmuz’da bizi biz yapan değerlerimiz uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi minnet ve rahmet, gazilerimizi de saygı ve şükranla bir kez daha anıyoruz” dedi.

251 Şehit, 251 Fidan Dikildi..

251 şehidin hatırasını yaşatmak amacıyla Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksekokulu tarafından anma töreni ve hatıra ormanı oluşturma etkinliği düzenlendi. Yumurtalık MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hülya Saygı’nın ev sahipliğindeki anma törenine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, Yumurtalık İlçe Jandarma Komutanı Oktay Aybek, İlçe Emniyet Amiri Volkan Verel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Neslihan Boyan, Üniversite Genel Sekreteri Dr. Mehmet Cingöz, Yumurtalık Denizin Kızları Kooperatif Başkanı Fatoş Gündüz Cankurt, akademik personel ve öğrenciler katıldı

Prof. Dr. Tuncel: “Demokrasi Mücadelesini Gençlerimize Doğru Anlatmalıyız”

Milli birlik ve beraberlikle, akıl ve bilimin önderliğinde ilerleyen Türkiye’nin teminatı olan gençlere güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Ülkemizin yakın tarihinde şahitlik ettiğimiz en kritik ve tehlikeli girişimin bertaraf edilişinin ve milletimizin gösterdiği duruşun gururla ve ibretle hatırlanması gerekmektedir. Bizlerin görevi bu demokrasi mücadelesini gençlerimize doğru bir şekilde anlatmak ve bu hain girişimi asla unutmamak ve unutturmamaktır. Yüce milletimizin yazdığı unutulmaz bir destan olan 15 Temmuz’da bizi biz yapan değerlerimiz uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi bir kez daha minnet ve rahmet, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyoruz” şeklinde konuştu.

251 Fidan 251 Şehit Adına Toprakla Buluştu

Anma töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve katılımcılar tarafından 251 şehidin adının plakalarla yazılı olduğu 251 fidanın ekimi yapıldı. İlk zeytin fidanını dualar eşliğinde Şehit Astsubay Ömer Halisdemir anısına toprakla buluşturup can suyunu veren Prof. Dr. Tuncel, “Kahraman şehitlerimizin adının yaşatılması adına düzenlenen bu anma etkinliğinde emeği geçen hocalarımız başta olmak üzere herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

YöneticiYönetici