KÜLTÜR - SANAT

Beyoğlu’nda Kültür Sanat Etkinlikleriyle Dolu Dolu Bir Kasım Ayı

Beyoğlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenecek Kasım ayı etkinlikleri kapsamında tiyatrolar, söyleşiler ve sergiler başta olmak üzere çeşitli özel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Beyoğlu’nda Kültür Sanat Etkinlikleriyle Dolu Dolu Bir Kasım Ayı

Beyoğlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenecek Kasım ayı etkinlikleri kapsamında tiyatrolar, söyleşiler ve sergiler başta olmak üzere çeşitli özel etkinlikler gerçekleştirilecek.

TATİL TİYATROSU VE OK ATMA DENEYİMİ

Kasım ayı etkinlikleri kapsamında yetişkinler için sahnelenecek tiyatro gösterilerinin yanı sıra yarıyıl tatiline girecek olan öğrenciler için Okçular Vakfı’nda “Tatil Tiyatrosu” gerçekleştirilecek. Ayrıca Okçular Vakfı’nda gerçekleştirilecek olan her tiyatro seansı öncesi çocuklarımıza uzman hocalar eşliğinde “Ok Atma Deneyimi” ve rehber eşliğinde “Okçular Tekkesi Müze Ziyareti” imkanı sağlanacak.

8. ALEMLERE RAHMET ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ

Beyoğlu Belediyesi ile Fidat Sanat Vakfı iş birliğinde 8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali gerçekleştirilecek. 24 Kasım 2022 tarihinde Atlas Sineması’nda açılış programı gerçekleştirilecek olan festival, 30 Kasım 2022 tarihinde AKM Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek kapanış programı ile sona erecek.

İTALYAN MUTFAĞI HAFTASI

Kasım ayında gerçekleştirilecek olan bir diğer önemli etkinlik ise “İtalyan Mutfağı Haftası” etkinliği olacak. 13-20 Kasım tarihleri arasında 7.si düzenlenecek olan İtalyan Mutfağı Haftası’nda; ünlü şeflerin hazırlamış olduğu İtalyan yemeklerine, sürdürülebilirliğe ve şenliğe adanmış bir haftaya yer verilecek. Beyoğlu Belediyesi ile İstanbul İtalya Başkonsolosluğu iş birliğinde 13 Kasım 2022 Pazar günü Galata Kulesi Meydanı’nda birbirinden farklı ve kültürel faaliyetlerin yer aldığı “İtalyan Mutfağı Pazarı” kurulacak. Etkinlikte gastronomiye gönül vermiş birbirinden ünlü İtalyan şeflerin ellerinden tadım yapılabilecek çok özel gastro showlar yer alacaktır.

“HAFIZANIN KORUNMASI” VE “HİKMET-İ DAĞISTAN” SERGİLERİ

Beyoğlu Belediyesi, Ukraynalı sanatçıların eserlerinden oluşan “Hafızanın Korunması” sergisine ev sahipliği yapıyor. Beyoğlu Belediye Başkanlık Binasında bulunan sanat galerisinde sanatseverlerle buluşan sergi; Ukraynalı sanatçılar Andriy Bludov, Denys Struk, Petro Smetana, Serhiy Savchenko, Vasyi Savchenko ve Yuriy Savter’in eserlerinden oluşuyor. Küratörlüğünü Polina Somochkina’nın yaptığı sergi 20 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Beyoğlu’nda Kasım ayında sanatseverlerle buluşacak bir diğer sergi ise “Hikmet-i Dağıstan” sergisi. Hikmet Barutçugil tarafından yapılmış ebrularla, çizer ve ressam Dağıstan Çetinkaya’nın dokunuşlarını buluşturan “Hikmet-i Dağıstan” sergisi, Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi’nde 17 Kasım 2022 Perşembe günü açılacak.

KKTC KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü kapsamında geleneksel yemekler, el sanatlarının yer aldığı tanıtım etkinliği gerçekleştirilecek.

YöneticiYönetici