SAĞLIK

GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MYO’DA AKADEMİK YIL AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Gediz Sağlık Hizmetleri MYO’da 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı akademik yıl açılış töreni gerçekleşti.

GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MYO’DA AKADEMİK YIL AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan törende Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu başta olmak üzere Genel Sekreter Kutlu Önal, Gediz Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Darcan, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Hüseyin Özekmekçi, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Hüseyin Özyurt, akademik ve idari personeller ile öğrenciler yer aldı.

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Darcan KSBÜ‘nün yüklenmiş olduğu misyonla sağlık hizmetlerine çok büyük katkı sağladığını ve bölgenin sağlık sorunlarına çözüm ürettiğini ifade etti. Darcan konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversite olarak, Devletimizin bize sağlamış olduğu imkânları tüm birimlerimizde daha nitelikli öğrenciler yetiştirebilmek üzere olanak sağlıyoruz. Bunları yaparken amacımız; Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira atan değil vatanına milletine bağlı memleketin geleceğine ışık tutacak sağlıkçılar yetiştirebilmektir. Geleceğin mimarı olan sizlere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dilerim.”

“BURADA HAYATA BİR ADIM KALDI”

Akademik yıl açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kavuncu ise eğitimin öneminden bahsederek, “Değerli bölümlerde okuyorsunuz. Hocalarımızla toplantı yaptım ve duyduklarımdan da memnun oldum. Bazı bölümlerimizin Türkiye genelinde nam yaptığını duymak, bazı bölümlerimizle ilgili ise duyduğum gelişmeler de ayrıca beni memnun etti. Bizler sizlerden aldığımız geri bildirimlerle birlikte daha iyi koşulları oluşturmaya çalışıyoruz. Mesleki bilgi ve becerileri en iyi şekilde almanızı istiyoruz. Üniversite demek sadece mesleki bilgileri öğrenmek değildir. Siz burada bir yaşama biçimini, bir kültürü alıyorsunuz. Farklı insanlarla birlikte kaynaşıyorsunuz. Burada artık hayata bir adım kaldı.” dedi.

“BİZİM GAYEMİZ HER ÖĞRENCİMİZİN ÇOK İYİ OLMASI”

Bugün sağlık imkânlarının önceki dönemlere göre çok daha ileri düzeylere ulaştığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kavuncu şöyle konuştu: “Dünyanın çeşitli yerlerinden insanlar artık Türkiye’ye tedavi almaya geliyor. Her biriniz yaptığınız işe saygı gösterirseniz, yaptığım işin en iyisini yapayım mantığı ile hareket edersiniz bu işin hakkını vermiş olacaksınız. Sizden beklenen de budur. Bizler sizlerin daha iyi yetişmesi için gerekenleri yaptık, yapacağız. Bizim gayemiz çok bölüm açmak değil, her açtığımız bölümdeki her öğrencimizi çok iyi olması. Sözlerime son verirken hepinize çok iyi ve başarılı bir akademik yıl temenni ediyorum.”

Rektör Prof. Dr. Kavuncu ayrıca MYO akademik ve idari personeller ile de bir araya gelerek işleyiş hakkında bilgi aldı. Kavuncu öğrencilerden gelen talepleri de dinledi.

Medektif

YöneticiYönetici