EĞİTİM

Sağlık Yönetimi Perspektifinden Yerelden Genele Koruyucu Diş Hekimliği Paneli Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 30. yıl etkinlikleri kapsamında  “Çanakkale Değerleri” temasıyla Diş Hekimliği Fakültesi ve Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi ortaklığı ile  “Sağlık Yönetimi Perspektifinden Yerelden Genele Koruyucu Diş Hekimliği Paneli” Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti. 

Sağlık Yönetimi Perspektifinden Yerelden Genele Koruyucu Diş Hekimliği Paneli Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti

Panele; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ağız ve Diş ve Sağlığı Dairesinden Dr. Dt. Seda Alp, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlgi Tosun, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan vekili Doç. Dr. Özge Uysal Şahin, Çanakkale Diş Hekimleri Odası Başkanı Süleyman Sami Doğangün, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarını sırasıyla; Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özge Uysal Şahin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlgi Tosun ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat yaptı. 

Sağlık ve sağlık hizmetlerinin insanlık var olduğu sürece dünyada önemini koruyacağının altını çizen Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Özge Uysal Şahin, “Sağlık hizmetlerinde kaliteyi ve erişimi sağlamak kadar hastalıkların ortaya çıkmasını önlemekte önemlidir. Bu yüzden sağlık sistemi içerisinde koruyucu sağlık hizmetlerinin ne kadar önemli olduğu bu süreçte daha iyi anlaşılmıştır. Hastalıkları tedavi etmek hastalığı önlemekten hem daha zor hem daha maliyetlidir” dedi. 

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlgi Tosun, her işin başı sağlık diyerek yola çıktıklarını belirterek, şunları söyledi: “Koruyucu sağlık hizmetleri, temel olarak bir hastalığın ortaya çıkmasını engellemeyi hedefler. Bireye ve topluma sağlıklı bir yaşam sunarak, hayat standartlarımızı geliştirmeyi sağlar. Bu hizmetler, hem kişilerin direkt olarak sağlığını korur hem de sağlıklı toplum hedefine ulaşmaya hizmet eder. Her birey sağlıklı ve güzel bir gülüşe sahip olmalıdır. Koruyucu diş hekimliği ile hem zaman avantajı hem de uygun bir tedavi yaklaşımı avantajı sağlanır.”

“Faydalı ve verimli olacağını düşündüğüm, aynı zamanda sosyal sorumluluk kapsamında değerlendireceğimiz bir proje olan bu paneli düzenleyen, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek başladığı konuşmasında ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, koruyucu sağlık siteminin önemine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: “Tüm dünyada koruyucu hekimlik konusunda yapılması gereken yapılamıyor. Baştan koruyucu önlemler alınsa daha sonra kişisel, kurumsal, ulusal ve küresel düzeyde ortaya çıkabilecek zararlar çoktan önlenmiş olur. Bunun tabii maddi bir boyutu var. Sosyal güvenlik sistemleri içerinde sağlık hizmetlerinin ciddi bir payı var. Ülkemizde bu bağlamda çok önemli imkânlar sağlanıyor. Küresel düzeyde yaşanan bir pandemi atlattık. Devletimiz hep yanımızda oldu. Koruyucu sağlık hizmetleri her anlamda büyük önem taşıyor.”  

Açılış konuşmalarının ardından iki oturumda geçekleşen panele geçildi. 

Panel, katılımcılara hediye ve katılım belgelerinin takdim edilmesi ile son buldu.

 

YöneticiYönetici