GÜNCEL

Şimdi yandılar

Ramazan ayında bile mazlum gazze halkına s'aldırmaya devam eden İsrail ummadığı bir darbe aldı hiç beklenmeyen bir ülke İsraile Ambargo kararı aldı

Şimdi yandılar

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Kanada’nın İsrail'e silah ihracatını durduracağını açıkladı. Söz konusu karara ilişkin işgalci İsrail'den tehdit gibi açıklama geldi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Kanada, İsrail’e silah satışını durdurmaya hazırlanıyor.

SEMBOLİK DEĞİL TAMAMEN GERÇEK BİR HAMLE

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, yaptığı açıklamada, Kanada’nın gelecekte İsrail'e silah ihracatını durduracağını belirterek, bunun sembolik değil gerçek bir hamle olacağını ifade etti.

PARLAMENTO KABUL ETTİ

Kanada parlamentosu, dün İsrail’e yönelik silah satışının durdurulması yönünde bağlayıcı olmayan bir önergeyi 117'ye karşı 204 oyla kabul etmişti Üzerinde düzeltmeler yapılan önergede, "Filistin Devleti'nin tanınması" şeklindeki ifade "Filistin Devleti'nin kurulmasının desteklenmesi", İsrail'e yönelik silah satışlarıyla ilgili bölümde yer alan "askıya alma" ifadesi ise "durdurma veya yasaklama" şeklinde değiştirildi.

İTSRAİL'DEN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Kanada hükümetinin İsrail'e silah satışını durduracağına ilişkin kararını "İsrail'in meşru müdafaa hakkını baltalayan talihsiz bir durum" olarak nitelendirdi İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Katz, Kanada'nın İsrail'e silah ihracatını durdurma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kanada hükümetinin bu hamlesini tarihin "sert şekilde" yargılayacağını savunan Katz, Kanada'nın, ülkesinin "Hamas'a karşı meşru müdafaa hakkını baltalayan bir adım atması talihsiz bir durum." dedi Katz, Hamas yok edilene ve esirlerin tamamı evlerine dönene kadar savaşmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

YöneticiYönetici