EĞİTİM

Uluslararası Günümüzde İslami İlimler Algısı Sempozyumu Yusuf Kongre Merkezi’nde Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde Bayburt Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakülteleri işbirliğiyle hazırlanan sempozyum dizisinin ikinci ayağı “Uluslararası Günümüzde İslami İlimler Algısı Sempozyumu”  İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Uluslararası Günümüzde İslami İlimler Algısı Sempozyumu Yusuf Kongre Merkezi’nde  Gerçekleştirildi

Sempozyuma, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Nimetullah Akın,  Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Kayadibi’nin yanı sıra çok sayıda akademisyen ve İlahiyat Fakültesi öğrencisi katıldı.

Açılışta konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, bu tür faaliyetlerin sayısının ve niteliğinin artması gerektiğini vurgulayarak şunları ifade etti:

“İslam mesajı 14 asırdır hiç durmadan aktarılıyor. Bu mesajı en güzel şekilde, mesajın ehemmiyetinin farkında olarak aktarılmasına dikkat etmek gerekiyor. Özellikle İslam mesajının tebliğinde niyet ve katkısız şekilde aktarılması çok önemlidir.” diyerek sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

Eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı olan Prof. Dr. Mehmet Görmez’in moderatörlüğünde başlayan sempozyumda, ulusal ve uluslararası düzeyde katılım sağlayan yaklaşık 40 akademisyen ve araştırmacı konuyla ilgili sunum gerçekleştirdiler.

Sempozyumda usul, fıkıh, kelam, tefsir ve hadis disiplinlerinin usullerine ilişkin modern tartışmalar farklı yönleriyle ele alındı.

 

 

YöneticiYönetici