SİYASET

Dikbayır'dan Su Zammına Tepki

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sakarya'da suya yapılan yüzde 50 zamma tepki göstermiş, "Sakaryalı hemşehrilerim adına, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce'ye açık çağrımdır" diyerek, su fiyatına yüzde 50 indirim yapılmasını istemişti.

Dikbayır'dan Su Zammına Tepki

Dikbayır'ın paylaşımı ve sosyal medyada ortaya atılan iddiaların ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ)'den yazılı bir açıklama yapılarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’a yazılı bir açıklama yapılmıştı. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır yaptığı açıklamada: ‘’Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarımdan çektiğim bir video ile Sakarya Büyükşehir Belediye yönetimine seslenmiş, su faturalarında ki büyük artışı geri çekmelerini söylemiştim. Sakarya Büyükşehir Belediyesi hemşerilerimin hakkını savunmamdan rahatsız olmuş ve sorularıma doğru düzgün yanıt vermek yerine top çevirmeye çalışmıştır. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: hemşerilerimin hakkını savunmak ne zamandan beri kamuoyunu meşgul etmek olmuştur. Eğer bunu meşguliyet olarak görüyorsanız sizi daha çok meşgul edeceğim bilginiz olsun. Her koşulda Sakaryalı hemşerilerimin hakkını savunmaya devam edeceğim. Bu nedenle hukuki haklarım saklı kalmak üzere Büyükşehir Belediyesi'nin çarpıtmalarını yazacağım’’ diye belirtti. 

Dikbayır; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki AK Partili olan belediye meclis üyeleri bakım onarım giderini iptal ettirdi. Siz toplamaya neden devam ediyorsunuz?

’Belediye yönetimi açıklamasında ilginç bir ifade kullanmış ve tarifeler ve abone hizmetleri yönetmeliğinin Sayıştay Başkanlığından görüş alınarak yürürlüğe girdiğini söylemiş. Peki, bu neden yönetmelikte yazmıyor. İstanbul İSKİ,  Ankara ASKİ Bursa Buski,  Erzurum ESKİ ve diğer yönetmeliklerde bu yazıyor. Yönetmeliklerin yürürlük maddesine bakacak olursanız şu ifadeyi görürsünüz:: ‘’Sayıştay'ın görüşü alınan bu yönetmelik, ilanı tarihinde yürürlüğe girer’’ Ama SASKİ  tarifeler ve abone hizmetleri yönetmeliğinin yürürlük maddesinde ne yazıyor: ‘’Bu yönetmelik Genel Kurul kararı ile yayımı tarihinde yürürlüğe girer. ’’İki olasılık var; İlki Sayıştay görüşü alınmadı. Eğer öyleyse yönetmelik yok hükmündedir. İkincisi bu durum yönetmeliğe yazılmadı. Zaten söylenecek söz kalmıyor bu durumda. Sadece PES’’ diye belirtti.

YöneticiYönetici