SİYASET

Ümit Dikbayır suya yapılan zammın peşini bırakmıyor

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sakarya’da suya yapılan yüzde 50 zamma tepki gösterdi.

Ümit Dikbayır suya yapılan zammın peşini bırakmıyor

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, kendi sosyal medya adresinden yayınladığı videoda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye seslenerek “Sizden talebim, önümüzdeki ilk meclis toplantısında suya yaptığınız bu zammı geri almanız ve kestiğiniz faturalarda bu bakım onarım ücretini tamamen kaldırmanızdır. Beni idari mahkemeye gitmek zorunda bırakmayınız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sakarya'da suya yapılan yüzde 50 zamma tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, bugün sosyal medya hesabından "Sakaryalı hemşehrilerim adına, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce'ye açık çağrımdır" notu ile açıklama yaptı.

Dikbayır açıklamasında: ‘’ Sakaryalı hemşehrilerim adına, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce'ye açık çağrımdır. Geçtiğimiz ay suya yüzde 50 zam yaptınız. Bu zam haksız, kanunsuz ve hukuksuzdur. Yaptığınız bu zamda Sayıştay'ın görüşü bile yoktur. Her ay faturalara 1 metreküp su bedeli karşılığında bakım onarım ücreti fatura etmektesiniz. Bu da kanuna aykırı ve hukuksuzdur. Suyun KDV'si  % 1 olmasına rağmen bu bakım ücretine yüzde % 18 KDV yansıtmaktasınız. Bu yöntem ile Sakarya halkının cebinden her ay 7,5 milyon, yılda 90 milyon haksız para tahsil ediyorsunuz’’ dedi.

Dikbayır: ‘’Kendi şehrimin belediyesini idari mahkemeye vermek istemiyorum. Sizden talebim, önümüzdeki ilk meclis toplantısında suya yaptığınız bu zammı geri almanız ve kestiğiniz faturalarda bu bakım onarım ücretini tamamen kaldırmanızdır. Sakarya halkı adına sizden talebim budur.  Ben bu konuya detaylı çalıştım, bütün teknik yönlerini biliyorum. Beni idari mahkemeye gitmek zorunda bırakmayınız’’ diye belirtti.

YöneticiYönetici